Trainingen

01. Workshop systemisch werk

Ontdek de plek en dynamiek van je (familie)systeem. Systemisch werk gaat uit van de gedachte dat alles met alles verbonden is. Niemand staat op zichzelf, iedereen maakt onderdeel uit van een systeem. Zo’n systeem is het gezin, je familielijnen, maar ook de school, het bedrijf of een ander soort organisatie.
Met name familiebanden zijn belangrijk. De gezinsleden (familiesysteem- het vaak nog niet zichtbare voorouderlijk systeem) beïnvloeden elkaar continu, bewust en onbewust. Ze hebben vaak grote invloed op ons functioneren, hoe we in het leven staan en wat we ervaren. 

Inzicht en verandering

Systemisch werk maakt deze beïnvloeding en de patronen die daarbij horen zichtbaar. Het zien van de werkelijkheid biedt inzicht, geeft verandering en heling. Systeemopstellingen zijn bijzondere toepassingsvormen van systemisch werk. Hierdoor kunnen betrokkenen op een zachte, liefdevolle manier verder worden geholpen bij hun vragen 

Deze workshop kan individueel en in groepsverband worden gevolgd.

02. Training zelf herstellend vermogen: Schumann resonantie

Waar de mindfulness al zeer waardevol is voegt de Schumann resonantie een extra dimensie toe en richt zich verder op ons zelf herstellend vermogen.

Basis cursus Schumann Resonantie

Hoe mooi is het om door de jaren heen in mijn werk steeds meer wetenschappelijke methodieken, de verbinding met andere zienswijzen – en eeuwenoude wijsheid tot me te nemen en me te verwonderen over de effecten ervan. Hiermee weer in balans met jezelf en je leefomgeving te komen. Vanuit eigen positieve ervaringen draag ik het ook heel graag uit. Dus bij deze nodig ik je uit om samen met mij je ontdekkingstocht te vervolgen en de positieve effecten van andere zienswijzen te gaan ervaren.

Waar de mindfulness al zeer waardevol is voegt de Schumann resonantie een extra dimensie toe. Het bestaan van de Schumann resonantie is wetenschappelijk aangetoond. Het is de frequentie tussen de kern van de aarde tot aan de ionensfeer (ongeveer 66 kilometer) waar al het leven op aarde mee verbonden is (evenals met de zon). Helaas was deze waardevolle kennis door de eeuwen heen verdwenen in de westerse wereld maar is nu gelukkig weer volop onder de aandacht.
Jaren geleden stond men sceptisch tegenover Mindfulness en heden is het bij heel veel mensen geïntegreerd in de westerse leefstijl en wordt het aangeboden in alle lagen van de gezondheidszorg. Zo zal het ook verder gaan met de Schumann Resonantie die je verder in je kracht zet en het zelf herstellend vermogen activeert zowel lichamelijk – geestelijk.

De Schumann resonantie cursus 

Deze resonantie is werkelijk van levensbelang (en dat is in de wetenschap breed bekend). Wanneer men dit bewust door het lichaam kan laten stromen, wordt men vrijwel direct rustiger, positiever, sterker, gezonder en gelukkiger. Je bent minder vatbaar voor ziektes en kunt alles wat je belemmert om je verder te ontwikkelen gemakkelijker loslaten. 
Tijdens de tweedaagse cursus leer je om weer volledig in contact te komen met de natuurlijke frequentie van de Schumann Resonantie en deze te integreren in je systeem-je leven. Hierin neemt de pijnappelklier een belangrijke rol in in dit proces. Laat je verrassen en kom ervaren. 

Heb je in je leven te maken (hebt gehad ) met disbalans, ziekte, onverwerkte emoties, heftige gebeurtenissen, worstelingen met vastzittende niet helpende overtuigingen etc. dan is de Schumann resonantie misschien de oplossing voor je  en / of of geeft het je een ondersteuning in je dagelijks leven. 

De Schumann resonantie biedt bij toepassing o.a. de volgende mogelijkheden:
-activeren van het zelfherstellend vermogen
-het biedt bescherming tegen straling en andere ongewenste frequenties
– het activeert je cellen en restaureert je DNA
-het lost blokkades op en beidt nieuwe inzichten en mogelijkheden
-verbindt de linker en rechter hersenhelften

Trainers: Op dit moment geef ik samen met dr Saskia Bosman een tweedaagse cursus over de Schumann resonantie en hoe deze te integreren in je leven. De training is informatief met presentaties en achtergrondinformatie, praktisch, interactief en samen oefeningen doen. Saskia is Bioloog en houdt zich ook bezig met wetenschappelijk onderzoek waaronder de Schumann resonantie.

Aanvang 11:00 tot 16:00 uur (kans op uitloop tot 16:30 uur)

Kosten: tweedaagse cursus €200,-

Locaties: Bergen 31 mei en 1 juni & Tiel 17 en 18 mei

Verdieping tweedaagse

Schumann Resonantie, ons familiesysteem en DNA /epi genetica

Heb je al een Basisworkshop Schumann Resonantie bij ons gevolgd of bij een andere collega in het land? Dan hebben we nu een prachtige verdieping in een tweedaagse workshop Schumann Resonantie voor je.

In deze tweedaagse gaat het over de invloed van je familiesysteem-  je voorouders-  je vorige levens op je huidige gedrag – gezondheid- op je DNA (epi genetica).  We gaan ons via de Schumann Resonantie, andere oefeningen en opdrachten hiermee verbinden en een start maken met herstel van je DNA en familiesysteem.

Het wordt een verdere weg naar binnen en we zijn interactief met elkaar. Het beloofd een heel bijzonder weekend te worden.

Investering €275,- voor twee dagen van 10:30 tot 16:00 uur (met kans uitloop 16:30 uur)

Locaties:
Bergen (Noord-Holland) 
Tiel (Gelderland) 

Opgave locatie Bergen  (via Bea Hop) of zijn er nog vragen neem gerust contact op via: info@hopconsultancy.nl / tel 0226450071 t.a.v Bea Hop

Of opgaven locatie Tiel ( via Saskia Bosman) op inspiradiance@gmail.com / 0641105292 t.a.v Saskia Bosman. Zie ook: https://inspiradiance.nl/activiteit/cursus-schumann-resonantie/

 

 

Heb je een eigen groep en wil je ons hiervoor vragen, ook dat kan! 

Wil je liever individueel of in een klein groepje kennismaken met deze boeiende informatie – energie en techniek om de Schumann te integreren in je leven, ook dat is mogelijk. Laat weten. Je bent welkom! En vragen zijn er om gesteld te worden.

Meer informatie kun je ook vinden op de website van het Schumann instituut Nederland.

03. Mindfulness

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Mindfulness bijdraagt tot persoonlijk welbevinden

Mindfulness betekent opmerkzaam –of aandachtig zijn in het moment zonder oordeel. Maar hoe doe je dat in onze huidige maatschappij van presteren en hectiek. Het klinkt zo eenvoudig en toch zijn we ons vaak niet bewust dat onze gedachten in het verleden verkeren of dat we aan het piekeren zijn over de toekomst, dat we over onszelf – anderen of situaties oordelen. Dat doen we op de automatische piloot.

Met Mindfulness beoefening leer je op een andere manier omgaan met je gedachtestroom en deze positiever te sturen. Gewaar te worden waar de grenzen van je lichaam en persoonlijke behoeften liggen waarmee o.a stress en patronen eerder herkent en erkent worden. Zodat je bewuster keuzes kunt maken in het moment, een time out kunt nemen of iets anders waarmee het persoonlijk welbevinden psychisch en lichamelijk toe zal nemen.

Wat levert beoefening van Mindfulness je nog meer op:

  • Je kunt beter luisteren en zien wat nodig is in een gegeven situatie
  • Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen
  • Je leert te leven in het hier en nu
  • Je kunt beter omgaan met stress
  • Je leert je grenzen eerder opmerken en hierin vriendelijk te zijn naar jezelf
  • Je ervaart meer rust en ontspanning 

Voor wie is dit?

Voor iedereen die op een andere manier vriendelijker met zichzelf wil omgaan. Misschien ben je werknemer, werkgever, ben je een opvoeder, heb je lichamelijk of psychische problemen, zoek je persoonlijke ontwikkeling…. Voel je welkom en maak jezelf welkom.