Over Bea

Welkom, ik ontmoet je graag

Gewoon Bea (1961), medemens, natuurmens, verbinder en ik sta graag stevig met twee benen op de grond. In mijn leven heb ik veel doorleefd en ervaren met alles wat daarbij hoort. Dit heeft bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling en het werkt door in mijn werk. Ik heb een creatieve geest, een groot warm hart, ben oprecht, doortastend en ‘to the point’. Ik geloof in eigen kracht en eigen verantwoordelijkheid van eenieder. Soms is er een moment waar je even uit balans bent geraakt en je hulp nodig hebt. Voel je dan vooral Welkom. Werk graag kortdurend en oplossingsgericht en waar nodig zal het traject iets langer kunnen zijn. 

Na vele jaren werkervaring binnen de gezondheidszorg en de welzijnssector (GGZ, GGD, Jeugdhulpverlening) heb ik Hop Consultancy opgericht. Mijn begeleidingen en trainingen hebben een holistische integrale aanpak. Ze komen voort uit mijn levenslessen en onder andere beroepsopleidingen en bijscholingstrajecten.

Beroepsopleidingen en bijscholingstrajecten

 • Hoge school van Alkmaar: verpleegkunde, Hoge school van Amsterdam: sociaal psychiatrische verpleegkunde; HBO Psycho-sociaalwerk/therapeut; UvA Psychologie;
 • Traumaverwerking: o.a. EMDR-therapeut (lid EMDR Centrum Nederland); Schematherapie;
 • Mindfulness -Yogadocent; ACT (acceptance and commitment therapie);Hart coherentie; Burn-out preventie en behandeling en ADHD-coach;
 • Systemisch werk (o.a Bert Hellinger) en Therapeutisch werk (coaching) met ouders en kinderen;
 • Lichaamsgericht werk, Spirituele ontwikkeling en Kunstzinnig werken;
 • Begeleiding aan patiënten en hun naasten bij de impact van de chronische ziekte in het dagelijks leven. O.a bijgeschoold door de AVKV (Alvleesklier vereniging Nederland- en CCUVN (Crohn en Collitus Ulcerosa vereniging);
 • Trainer / coach Schumann resonantie (www.schumanninstituut.nl -het zelf helend vermogen versterken);
 • Bekend (en actief) met de Wim Hof methode;
 • Maarten Oversier jaartraining regressietherapie en reïncarnatie, boeiende informatie over voorouderlijke lijnen, een verdieping in het systemisch werk. Zeer waardevol!;
 • Anna Verwaal pre en perinatale psychologie

Klachten en problemen

Ik behandel de volgende klachten en problemen:

Hoe ik te werk ga

In mijn werk heb ik de wens tot ontmoeten. Voor mij ligt in deze ontmoeting alles omsloten wat aangeraakt kan en wil worden. Vanuit deze aanraking komt, als vanzelf, een beweging op gang. Een beweging die bijdraagt aan balans in je leven. Het impliceert in beweging komen – zijn  en verantwoordelijkheid nemen waardoor je in je kracht komt.

Eenvoud en aandacht altijd mijn basis tijdens de psychologische en psychosociale begeleidingen. Hierbij haal ik het beste uit verschillende krachtige en mooie methoden en technieken.

Zo werk ik onder andere aandachtgerichte -cognitieve therapie, stress reductie – mindfulness en yoga, systemisch werk, trauma gerichte interventies o.a.  EMDR- rescripten. Ik werk veel met onderdelen van de schema therapie, regressie en diverse lichaamsgerichte, soms met creatieve werkvormen en methodieken die het zelf herstellend vermogen van ons lichaam en geest activeren.

Wil je meer weten over -of werken met de therapeutische benadering met voorouderlijk onderzoek en regressiewerk. Onderzoeken welke impact ingrijpende en bepalende gebeurtenissen of situaties die onze (voor) ouders doormaakten doorwerken in je huidige leven, in actuele klachten, thema’s en blokkades? Ik hoor het graag.

Afhankelijk van de hulpvraag stemmen we met elkaar af wat nodig is.

Het is maatwerk, ik ga uit van mogelijkheden waarin jij uniek bent met je persoonlijke behoeften. Hierbij sta ik naast je en loop graag even met je mee.  Tijdens de intake brengen we je hulpvraag helder in kaart en worden je sterke kanten- kwaliteiten ook ingezet in het begeleidingsplan voor je proces tot herstel en balans.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op. Voel je vooral Welkom.

 

 

 

Tarieven

Er zijn verschillende mogelijkheden rond vergoeding van de consulten:

Zorgverzekering

 • De meeste verzekeraars vergoeden (deels) de consulten. Voor een overzicht hiervan kunt u kijken op de website van de LVPW. Hier vindt u een overzicht van verzekeraars die de consulten vergoeden vanuit het aanvullende verzekeringspakket. http://www.lvpw.nl/voor-clienten/zorgverzekeraars ;
 • Lidmaatschap LVPW
  AGB code praktijk  op te vragen 
  AGB code zorgverlener op te vragen 
  RBCZ/TCZ
 • Als Registertherapeut val ik onder het Tuchtrecht van Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ ) en ben ik aangesloten bij Geschillencommissie Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG).

Particulier

 • Ook als je hulpvraag niet onder een vergoeding valt kun je met al je vragen en/of zorgen bij mij terecht. Alleen betaal je dan zelf de sessies. De praktijk leert dat voor verschillende hulpvragen maar 3 tot 5 sessies nodig zijn en waar nodig is een langer traject ook mogelijk.
 • Indicatie kosten:
  • een intake  duur 60 minuten €95,- (dit is inclusief voorbereiden – intake verslag en behandelplan opstellen);
  • een vervolg sessie duur 50 minuten gesprekstijd (en 10 minuten voorbereiden en verslaglegging)  €80,- ;
  • EMDR sessie duur 60-75 minuten €105-;
  • Wil je extra tijd voor een sessie dan kost dit per 15 minuten €20,- extra.
  • sessie voorouderlijnen en regressie duur 90-105 minuten €150,-

Lidmaatschappen

Ik ben BIG geregistreerd en verbonden aan de beroepsvereniging V&VN /SPV, hier aangesloten bij het kwaliteitsregister. Volgens de WKKGZ aangesloten bij Klachtenportaal zorg, een onafhankelijke klachtenfunctionaris en geschilleninstantie KPZ, tijdens mijn werkzaamheden als zzp’er bij diverse opdrachtgevers in de zorg.

Wetgeving

WGBO Rijksoverheid