Cursus Mindfulness

 • Persoonlijk welbevinden

  Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Mindfulness bijdraagt tot persoonlijk welbevinden

  Mindfulness betekent opmerkzaam –of aandachtig zijn in het moment zonder oordeel. Maar hoe doe je dat in onze huidige maatschappij van presteren en hectiek. Het klinkt zo eenvoudig en toch zijn we ons vaak niet bewust dat onze gedachten in het verleden verkeren of dat we aan het piekeren zijn over de toekomst, dat we over onszelf – anderen of situaties oordelen. Dat doen we op de automatische piloot.
  Met Mindfulness beoefening leer je op een andere manier omgaan met je gedachtestroom en deze positiever te sturen. Gewaar te worden waar de grenzen van je lichaam liggen waarmee o.a stress eerder herkent en erkent wordt. Zodat je bewuster keuzes kunt maken in het moment, een time out kunt nemen of iets anders waarmee het persoonlijk welbevinden, psychisch en lichamelijk, toe zal nemen.

  Wat levert beoefening van Mindfulness je nog meer op:

  • Je kunt beter luisteren en zien wat nodig is in een gegeven situatie
  • Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen
  • Je leert te leven in het hier en nu
  • Je kunt beter omgaan met stress
  • Je leert je grenzen eerder opmerken en hierin vriendelijk te zijn naar jezelf

  Wij bieden:

  • Kennismakingscursus,
   De kennismakingscursus is laagdrempelig en voor iedereen die eens wil kennismaken met Mindfulness, wat is mindfulness en wat doet het met je. De oefeningen zijn eenvoudig en gericht op de praktijk van het dagelijks leven en voor iedereen toegankelijk.
   3 bijeenkomsten van 75 min. Na inschrijving is er er een telefonisch contact waarin wensen en vragen beantwoord worden. Ook is een persoonlijke terugkoppeling mogelijk, 2 weken na afloop van de cursus, om je ervaringen te evalueren en openstaande vragen te beantwoorden.
   Kosten: €96,-
   Groepsgrootte: max 8 personen
   Locatie: o.a Medemblik, Obdam en omgeving
  • Interesse in individuele sessie(s) ook dat is mogelijk. Hierin wordt nog meer afgestemd op persoonlijke vragen – behoeften.
  • Mindfulness training
   De training is een verdieping op de kennismakingscursus en er wordt hier uitgebreider en intensiever geoefend met aandachtsoefeningen met meer theoretische onderbouwing en gericht op de praktijk. De grondlegger van deze training is John Kabatt.
   8 bijeenkomsten van 2 uur waarbij we gebruik maken van een werkmap en ondersteuning met cd’s
   Groepsgrootte: max 8 personen
   Kosten: € 300, –
   Cd’s en werkmap

   Locatie: o.a Medemblik, Obdam en omgeving
 • Workshop Mindfulness en Compassie
  Zaterdag …….  stel ik je in de gelegenheid ( deel 1) een verdieping te maken in Compassie. In de workshop Compassie gaan we kijken hoe en waar Mindfulness en Compassie samengaan. We werken interactief met opdrachtjes en oefeningen. Je Mindfulness vaardigheden worden verdiept en waar nodig opgefrist.
  We staan stil bij: Wat is compassie? Waar is Compassie goed voor? Ontdekken van Zelfcompassie en wat zijn nu de bestanddelen van Zelfcompassie.
  Groepsgrootte:max 8 personen
  Locatie: Medemblik
  Kosten € 75,-
 • Informatie:Bel Bea Hop: 0226 – 450071
  Email: info@hopconsultancy.nl
  Website: www.hopconsultancy.nl