Cliënten zeggen

Wat cliënten vertellen over sessies en de mindfulness training

” Ik ervaarde je als warm, rustig, oprechte betrokkenheid waardoor ik me direct veilig bij je voelde. Zo kon ik de moelijke stukken in mijn leven verwerken, accepteren en loslaten. Heel veel dank hiervoor Bea “.
K. v. B

“Mooi om te ervaren dat een resultaat snel voelbaar is. Mede door de goede ondersteuning van Bea, tips qua structuur en een prettige sfeer. Heel hartelijk dank!
Yvet

“Ik wil je hartelijk bedanken voor alle goede gesprekken die we hebben gehad en vooral al je adviezen en inzichten. Zonder jou had ik er nu niet zo sterk in gestaan. Ik ben je erg dankbaar. Dank je wel! Heel veel succes en ik zal je zeker aanraden bij mensen die een goede therapeut /coach zoeken”.
anoniem

” Vriendelijk, betrokken, duidelijk en no nonsens. Precies wat ik nodig had om nu meer vanuit een milde manier met mezelf om te gaan. Helder inzicht in het verleden waardoor meer bewust van mijn gedrag”.
anoniem

“Wat heb ik veel geleerd zeg. Er is een wereld voor mij opengegaan. Ik ben veel rustiger geworden, geef mijn grenzen beter aan en raak niet meer direct in paniek als ik de controle lijk te verliezen.”
Janneke

“Ik wou dat ik Mindfulness 20 jaar geleden al had leren kennen. Mijn gedachten zijn veel rustiger geworden en ik heb nu handvatten gekregen hoe ik anders om kan gaan met Stress”.
Erik

“Wat vandaag niet kan, komt morgen, pfff wat geeft dat veel rust zeg”
Lia

Ouders vertellen

Moeder van dochter 8 jaar

Ik kon mezelf zijn en ook onze dochter Wat ik heel mooi vond was dat jullie bij aanvang de sterke kanten van onze dochter als leidraad namen om haar met dat gevoel de moeilijke stukken in haar leven te laten doorvoelen. Dus uitgaan van haar kracht en niet uitgaan van wat er niet goed gaat
Je ging liefdevol met ons om en gaf het gevoel dat het oké is wat er gebeurt of hoe wij reageren op situaties. Wij zijn oké als mens en als ouders. Daarbij was je duidelijk naar onze dochter, naar ons en ook naar school.
Ik heb mijn dochter sterker zien worden, juist ook in haar kwetsbaarheid. Ook bij ons in het gezin gebeurde van alles. Hierbij heeft bewustwording het proces vooral in beweging gebracht.

Als persoon was je integer, straalde je rust en vertrouwen uit. Je werkt kleinschalig en er is geen wachtlijst. We kwamen voor onze dochter, maar wij als ouders vielen ook onder het begeleidingplan.


Kind L

Ik voelde me eerst onzeker, toen ging ik naar Bea. Ik vond het leuk. Ik leerde dat ik voor mezelf op moest komen en dat ik me niet klein moest maken. Ik kreeg een map daar doen we bladeren in die me konden helpen en ik kreeg oefeningen mee om thuis te doen.
Nu ga ik niet meer naar Bea en ik voel me niet meer onzeker. Soms doe ik thuis nog wel mijn oefeningen


Moeder dochter 10 jaar

Nou er is veel veranderd. Wat is zij beter in haar vel gaan zitten! Ze bloeide helemaal op en eigenlijk nog steeds. Het voelt als dat ze zichzelf heeft geaccepteerd zoals ze is. Ze vindt zichzelf goed genoeg en realiseert zich dat ze zich ´anders´voelt dan andere kinderen, maar dat dat ook goed is. Het wil niet altijd lukken maar haar basis is enorm verstevigd. Ze geeft duidelijker haar grenzen aan en kiest ook af en toe voor zichzelf. Nu de druk er af is is Loes weer terug. Ook wij hebben geleerd haar meer te laten…. ruimte te geven
Ze geeft aan dat de bijeenkomsten bij jou haar erg hebben geholpen. Wij zijn blij dat we haar de mogelijkheid hebben geboden om te werken aan haar eigen ik. We zijn je dankbaar dat je met haar daar aan hebt willen werken. Want het is een heerlijke, bijzondere meid met een gouden randje.
En ik weet dat de bijeenkomsten met jou Loes altijd zullen bijblijven en een manier van denken en voelen hebben gegeven waar ze altijd op terug kan vallen. Dank voor je bijdrage
Namastee


Dochter 10 jaar

Mijn eerste indruk bij u was, u bent heel aardig en lief voor me, ik denk dat ik hier wel wat mee kan. Ik ben in beweging gebracht doordat u veel oefeningen met mij deed, zoals ademhalingsoefeningen, bewegingsoefeningen en yogaoefeningen. Die doe ik nog steeds. Ook praatte u veel met mij en dat heeft mij heel erg geholpen. U zei van te voren heel goed wat we gingen bespreken en wat we voor elkaar zouden proberen te krijgen. U creëerde veel ruimte voor mij om mij te helpen lief voor mezelf te zijn. En ik bleef komen omdat u aardig voor me bent en ik graag geholpen wilde worden omdat ik bokken niet fijn vond. Ik heb veel geleerd en bok nu bijna niet meer
SUPERBEDANKT! heel erg bedankt dat u altijd zo lief en aardig voor me was. Ook ben ik u heel dankbaar dat u mij geholpen hebt.

Ik neem de tijd die ik nodig heb ,


Moeder zoon 6 jaar

Als moeder wil je toch het beste voor je kind en als je kind niet lekker in zijn vel zit, gaat dat zeer aan je hart. Zo kwam ik bij Bea terecht omdat ik mij zorgen maakte over onze zoon van 6 jaar die probleem had met heftige emoties.
Bea heeft met zowel met mijn zoon als mijzelf een aantal sessies gedaan. Door ook met mij te praten ben ik er achter gekomen dat veel van de problemen die bij mijn zoon speelde, ook bij mij zaten.
Mijn zoon heeft o.a. materialen mee naar huis gekregen om hem te helpen met zijn emoties. En voor ons als ouders waren dit goede handvatten om mee te werken.
Ik heb dit als zeer prettig ervaren omdat ik zelf actief mee kon helpen om mijn zoon en uiteindelijk ook mezelf te helpen.
De gesprekken die ik met Bea had vond ik heel fijn. Ze werkt zacht en met gevoel en heeft mij de ruimte gegeven om mezelf te kunnen zijn. Haar humor en vele inzichten hebben mij verder op mijn pad geholpen. Ik ben haar zeer dankbaar.


Roos

Juli 2000 werd onze dochter geboren, voor het gemak noem ik haar Roos.
Roos was een blije baby die heel weinig slaap nodig had. Ze groeide snel en ontwikkelde zich nog sneller. Vaak kregen wij te horen: wat is ze groot en en wat kan Roos al veel.
Op het kinderdagverblijf viel het op dat Roos meer wist en kon dan de andere kindjes.
Bij de peuterspeelzaal kregen wij vaak te horen : wat is ze lief en wat kan ze al veel.
De dag breekt aan dat Roos naar het basisonderwijs mag, hier heeft ze het echt naar haar zin en wordt gezien als makkelijk kind.
In groep twee wil Roos lezen en schrijven zo graag dat ze het zichzelf aanleert.
Eind groep twee word Roos getest, wat bleek Roos heeft het niveau van eind groep 3.
Na veel wikken en wegen beslissen wij (ouders en leerkrachten) dat Roos naar groep 4 gaat en dus groep overslaat.
Dit gaat allemaal goed, al valt het mij wel op dat Roos niet altijd lekker in haar vel zit. Slecht slapen graag spelen met vriendinnen maar dit verloopt moeizaam. Andere kinderen uit haar klas die ouder zijn begrijpen Roos niet altijd. Op school veel gesprekken…….het zal wel bij de leeftijd horen, komt vanzelf goed.
Roos rommelt zo de groepen door……in groep zeven wordt het steeds moeilijker voor haar, niet de leerstof maar het gevoel te hebben anders te zijn. Veel ruzie met haar vriendinnen zich onzeker voelen een hoop meiden venijn.
We gaan opzoek naar hulp zo kan het niet meer.
Via een kennis komen wij bij Bea terecht.
Tijdens het inteak gesprek, die ik (moeder) heb, voelt het goed.
Bea is duidelijk hoe zij werkt en wat de stappen zijn die zij/wij zullen nemen.
We maken een afspraak voor Roos zodat zij ook kennis kan maken. Deze ontmoeting verloopt goed, Roos wil graag met Bea aan het werk.
Na verschillende momenten met Bea zien wij (ouders) een groei bij Roos, zij lijkt meer zelfvertrouwen te krijgen in haar doen en laten, durft beter aan te geven wat ze wil en wat belangrijk is voor haar zelf.
Ondertussen heb ik gesprekken met Bea en de arts waaraan Bea verbonden is.
Het wordt mij duidelijk dat Roos mogelijk een begaafd kind is……natuurlijk heb ik dat als moeder als eens gedacht en benoemd, maar doordat er weinig kennis is op de basisschool over deze kinderen wordt het niet serieus genomen!
Veel dingen vallen op zijn plaats. Roos begrijpt dat zij “anders “is en dat dat mag!
Op advies van de arts gaan we opzoek naar passend vervolg onderwijs. Het Daltoncollege wordt genoemd. Na gesprekken op die school is het voor ons duidelijk Roos wil naar het Daltoncollege.
Roos kiest voor de muziek/theaterklas en in de Daltonuren volgt zij de Plusklas.
De Plusklas is voor begaafde kinderen, het “normale “onderwijs volgen met extra aandacht voor haar begaafdheid, super. Tijdens deze uren komt ze er achter dat er meer kinderen zijn die zo denken en voelen als zij. Ik voel me er zo thuis en veilig is wat Roos hierover zegt.
Nu maanden verder zijn we blij met de keuze die we toen gemaakt hebben, Roos zit goed in haar vel.
Iedere dag leert Roos en wij hoe om te gaan met begaafdheid, het is nog steeds niet echt makkelijk maar we zijn wel op de goede weg. Op school krijgen wij de juiste begeleiding en het is fijn om te merken dat hier mensen werken die weten waar ze over praten, ervaring hebben met deze groep kinderen.
Zonder de hulp van Bea en de inzet van Roos weet ik niet hoe het verder was gegaan.
Bea heeft door haar manier van werken ons zelf het inzicht gegeven hoe we Roos kunnen ondersteunen en motiveren. Het leven lacht ons weer toe.