EMDR voor jou

Emdr misschien iets voor jou?

Veel heftige – ingrijpende ervaringen verwerken we op eigen kracht. Toch kan het gebeuren dat je hier hulp bij nodig hebt omdat je bent vastgelopen en vervelende klachten hebt ontwikkeld die je in het dagelijks leven belemmeren.

Het kan ook zijn dat je jarenlang heftige gebeurtenissen hebt onderdrukt met vermijdend gedrag en die, door de bewuste laatste druppel, nu toch plots weer omhoogkomen.

Dan lijkt het verstandig om nu wel hulp te gaan zoeken. Waarschijnlijk kan EMDR je hier goed bij helpen.

EMDR- therapie bij jongeren en volwassen

EMDR behandeling (ook vaak in combinatie met andere interventies) kan ingezet worden bij verschillende doelgroepen:ik werk met jongeren- en volwassenen met uiteenlopende hulpvragen.

Het meisje dat een nare ervaring heeft meegemaakt in het ziekenhuis en hierdoor niet meer goed slaapt en huilt als haar moeder even uit het zicht is. 

De man die stelselmatig werd gepest op school en hierdoor een negatief zelfbeeld heeft ontwikkeld en heel onzeker is geworden. De machteloosheid die hij toen ervaarde met emdr weer omzetten naar versterkend gedrag.

De vrouw die in haar jeugd is misbruikt en hier nog herbelevingen en nachtmerries van heeft, schaamte en schuld voelt. 

Andere ingangen voor emdr : verkrachting , geweldservaringen, krenkingen in de jeugd en / of volwassenheid, verlieservaringen, negatief zelfbeeld, vastlopende rouw, angsten en fobieen etc. 

Ik heb dankbaar werk. Wanneer ik zie hoe clienten na de behandeling en EMDR weer in een nieuwe evenwicht met zichzelf komen. De balast van het verleden niet meer in het heden beleven.

Twijfel je of EMDR iets voor jou kan betekenen neem dan vrijblijvend contact met mij op.